Frustrationsrekord [Jag behöver psykiskvård]

Läste runt i bloggar och hittade i min favoritblogg ett inlägg om hur jobbigt det är när någon man vill ha tag i inte har mobilen på, läste sedan snabbt igenom hennes komentarer och hittade denna;

Jag brukar tänka nästan samma sak. Tänk om jag håller på att bli våldtagen och ringer och skriker på hjälp? Hur mycket hjälp skulle det vara med en avstängd telefon? Eller att man måste låsa in sig någonstans för att bovar jagar en, också har han mobilen avstängd så bovarna hinner bryta upp dörren och mörda mig.. Ja det finns massvis med saker som kan hända när en telefon är avstängd. Eller att man gör illa sig och ligger på golvet och det enda man kommer ihåg är älsklingens telefonnr. Min sambo brukar säga sitt sitt försvar att han inte är min barnvakt och att det är bättre att jag ringer någon på närmare håll om jag ska hinna på hjälp.. Hm, är det att bry dig om mig det?

Om det nu är som den här personen säger;
"Tänk om jag håller på att bli våldtagen och ringer och skriker på hjälp? Hur mycket hjälp skulle det vara med en avstängd telefon? Eller att man måste låsa in sig någonstans för att bovar jagar en, också har han mobilen avstängd så bovarna hinner bryta upp dörren och mörda mig"
Bör man inte i första hand, med sin kära mobiltelefon, ringa polisen? 112 är ett hemskt lätt nummer som alla i en någotsånär vuxen ålder bör kunna.

Nu orkar jag inte sitta och irrtera mig på småsaker så jag avlägnsar mig istället.

Vårkåta horor.

Vad är det med folk och behöva någon?
Var tredje person som loggar in på min msn heter något med ensamhet eller längtan efter kärlek.
Kan man inte bara vara nöjd, möta livet och trivas med sina vänner? Kärleken kommer när den är menad.

Och ska jag vara ärlig är jag trött på allt jävla fjortisdravel, jag orkar inte lyssna. Jag orkar inte höra. Jag vill inte veta. Att påstå att livet är över när man är 16 bara för att man blivit dumpad eller paniken när man kanske inte får öl till helgen får mig att vilja kräkas. Jag vet att jag varit på samma ställe i livet, men jag orkar inte återuppleva det igen, genom andra. Jag hatar alla otroligt oviktiga problem. (Endå lyssnar jag, ger råd och är snäll.)

Jag är på dåligt humör. Ber om ursäkt.
Hatar reklamen när hon har köpt [pänritsch] även fast dom har en man som håller i en [pänritsch] i frysen.
Just idag, vill jag se [pänritsch]-damen död.

Glömd rubrik.

Jag är så trött att jag inte ens kommer på en passande överskrift till detta inlägg. Det gjorde mig så arg att jag började skriva utan att ha skrivit en överksift. Med tanke på det har jag alltså egentligen ingenting alls att skriva om. Jag är bara enormt trött och har ont i kroppen. Jag saknar Jonathan (jag skrev inte det där, right?) och jag vill ha helg, mer än något annat just nu.

Jag har märkt att människan är ett vanedjur. Inne på dag tre och min naturdiet smakar inte alls farligt. Jag intalar mig själv det iallafall så jag i morgon bitti kan övertyga migsjälv om att jag tycker det är jättegott. :>

Jag har höga förväntningar på balen för jag älskar min balklänning.
Min studentklänning är inte heller tokig iofs, hemskt skön hursomhellst.Tjingeling!
[3] 

Jag blev beroende efter bara en cigg.

Det om dina kropsdelar hade varit cigaretter. ;>

Tänk egentligen vad tiden går fort. Hur man utvecklas som persom och hur man gör saker man aldrig skulle gjort för ett år sedan. Tänk hur man ser anorlunda på livet efter dess gång och hur man formas allt efter man lever. Erfarenheterna skapar människan i livet och man formas både av misstag och framgångar. Livet är en stor Topic i mitt huvud nu för tiden, när tankarna spinner mer än vanligt, jag står framför en helt ovis framtid och vet inte vart jag kommer hamna och för att citera någon, som kläckte ett klokt citat;
"Som en ensam svamp växande i skogen med hoppet om att bli plockad för att uppnå ett äventyr, så är jag tillbakadragen iväntan på att se en lykta som lyser fram min väg"
Det kunde inte kännas mer rätt och jag kunde inte känna igen mig mer när dom där orden lästes upp för mig. Livet i sig skrämmer mig inte, det är egentligen framtiden. Fast egentligen är jag inte rädd, är mest farscinerad av att den är så ljus, så lätt och så underbar. Trots att jag inte ser hur det kommer sluta, känner jag att det kommer bli bra. Det kommer bli mycket bra, för jag kommer alltid ha den jag älskar vid min sida. Sanne.

Morgondagen bjuder på kökslektion, om jag inte kan ta ledigt ifrån den av personliga själ.
Ska prata med Jens om det i morgon, så fort jag kan.

Nu blir det sängen och scrubs. Min kväll har varit bra. ;>
Tjingeling.

Hej, jag är naken.

Loggar in på msn med namnet; Mikaela |.
Personer som skriver 4 st.
varav jag känner alla 4 väl.
Loggar in på msn med namnet; JAG ÄR NAKEN!
Personer som skriver 13 st.
varav jag känner 1 väl, och denna skriver "haha".

Skriver på playaheads chat Hej.
Personer som skriver 0 st.
Personer som skriver i min gästbok, efteråt 0 st.
Skriver på playaheads chat Hej, jag är naken!
Personer som skriver 4 st.
Personer som skriver i min gästbok, efteråt 0 st.
Skriver på playaheads chat Hej, jag är naken och har webcam!
Personer som skriver 8 st.
Personer som skriver i min gästbok, efteråt 6 st.

Vad lär vi oss av detta? Egentligen ingenting men vi kan lätt konstatera att folk på internet är allt för sexfixerade och aldrig ger upp hoppet på att få se en man/kvinnas nakna kropp i webcamen. Förr trodde jag endbart det var killar som låg på den nivån att de vill se nakna flickor men har på senare tid insett att det finns tjejer på precis samma nivå.. Jag anser det sorgligt.

Jag har MVG i Svenska B och VG i Engelska B. Dagens gladaste besked.

[2]

Minst fyra timmar.

Idag var jag uppe med tuppen, gick ut och joggade och kom hem och drack min naturideit och nu sitter jag nyduschad och fräsch och väntar på att dricka nästa för att sen ta cykeln till skolan. :>

Någon som gick på det?

Gick upp för ungefär en halvtimme sedan och har inte gjort något alls. Ha!
Morgonens stora fråga är dock, varfan är Ricky Lake?
Har inte tid att sitta här, är lite stressad. Tjingeling!

Det dom har, det har dom i las palmas, mm-m!

Det känns som det är Las Palmas feber. Alla på min msn lista hälsa med;
"Så du sniffar lim? Du sniffar lim!" och förväntar sig ett svar som
"Nej det gör jag inte har vart nykter hela veckan!"

Gör man inte det, blir det frustrationrekord och låten Missbruk Beviras skickas tiotusengånger tills man lugn och sansat förklarat att man redan har den och att jag lyssnar på den just precis nu.
Då kommer motfrågan "Varför svarade du inte rätt då?" Sikohoe! Men endå söta.

Mitt rum håller på att förfalla. Min byrålåda är sönder, mina skrivbordhyllor rasar en efter en, min säng är endast madrassen kvar av, en av ljusstakarna i fönstret är trasig, mina blommor är döda, mina saker damma igen.
God damn jag trivs bra. Känns så personligt när allt är sönder. Eftersom jag är den som orsakat de flesta skador. Egentligen alla, förutom ljustaken som baby välte på fyllan när hon skulle dra ner rullgardinen. Haha, skrev egentligen bara allt detta för att få en orsak till att poängtera att det var Baby som hade sönder den. Mohaha. Love you dear. (dear som i hjort)

Ska gå och ta en smörgås som mamma bakat medm müssli i. Jag tänker ha mjukost light och paprika på den och jag ska njuta av bara helvette. Jag byter iofs bara ut två av dagens mål, men det är jobbig i sig.
Måste dessutom gå upp MINST 4 timmar innan jag ska till skolan, för jag måste hinna dricka frukost, vänta tre timmar och dricka lunch, innan jag går till skolan. Haha! Jag vet att det inte kommer bli så.. men tanken är god!

I morgon ska jag och Baby kolla på studentklänning till mig. Mamma hade sett en söt på JC så stegen lär bära dit. Allt för nu, Tjingeling!

Jävla skit. [I min lilla hjärna är det hysteri]

Kuggade teorin. Varför ska jag veta vad det canerframkallande ämnet i bensin heter, för att kunna köra bil?
"Nej, nu är det för mycket bensen i luften, slutar köra en stund"
Äh, ny tid 26 juni, då jävlar, orkar inte mer än två gånger, det suger.
Trodde i mitt stilla sinne att jag skulle skriva dagen efter midsommar, men midsommar infaller 22 i år, skönt.

Hittat en ny balklänning. Efter att ha testat hela sortimentet i tyresö så åkta jag till brandbergen och hittade min pärla. Älskar det faktiskt, känner mig riktigt stilig. Älskade pappas stolta blick. "Jag har en så vacker dotter".Inte lång tid kvar nu, har inte ens ångest än. Känns jättebra.. snart är det lov. Sommar och sol. Underbart.
Naturdiet choklad suger, smakar skit, men kämpar på. [1]

Hon smakar som dove hudlotion med silke.

Mamma: Vill du kolla på tv med oss?
Jag: Vad ska ni se?
Mamma: Filmen på TV3.
Jag: Har redan sett den..
Mamma: Bra, då får jag allt godis för mig själv.
Jag: Ge mig en godis då?!
Mamma: Nej.. Sitt vid datorn du!

Jävla skit. Blev inget smågodis, fick nöja mig med en moccamint. Ha, lite som tuggummi.

Jag: Har du kysst henne?
Simon: JA!
Jag: Smakar hon gott?
Simon: Haha, faktiskt, typ.. hur ska man säga, GOTT?!
Jag: Säg lent. Tjejer smakar ofta lent, lite som mjölk, lent!
Simon: Nja.. mer som silke.
Jag: Typ som.. Dove hudlotion med silke?
Simon: Precis!!!

Undrar hur dove hudlotion smakar? Tror det smakar lite som en blandning av tvål och schampo. Måste vara förjävla mysigt att kyssas med.. Men, jag driver bara. Jag vet han menar. Jag är glad för din skull.

Fin sko!

image35
Slightly Stoopid är grymt bra.Musiken till flaket är fixat, wohwohwoh. Vi är bäst, hör jag minsta lilla klagomål angående ngåonting som rör studentflaket kommer alla mina inre ilskor bryta ut och jag kommer döda vederbörande.

Igår var jag och träffade Lisa vilket var otroligt mysigt och jag lovade henne att vi ska ses igen den andra.
Då ska jag ta med mig Sanne och åka och hälsa på "hemma" hos Lisa, haha. :<

Nattbussen hem igår var något otroligt farscinerande. Jag stod upp, vid den bakersta dörren eftersom det inte fanns några sittplatser och på golvet framför mig satt en ung man i 25 år åldern. Han la sin hand på min fot och började sedan, först diskret sedan helt obehärskat dra i min sko.. Jag tittade på honom och frågade lite nervöst "Eh.. vad gör du?" Han tittade upp mot mig och log och svarade "Fin sko!" slutade dra och klev av vid nästa hållplats. Tänk om han hade fått tag i min sko, vad hade han gjort med den? Smekt den och tillbett den som en gud? Vägrat ge den tillbaka och tvinga mig gå halvbarfotapåenafoten hem? Jag ska aldrig mer åka nattbuss hem. Jag är rädd om mina skor!

Jag ska skriva teoriprov på tisdag. Det kommer gå åt helvette eftersom jag inte kan teorin. Ha, komiskt.
Ska kanske lägga mig och plugga på det istället för att sitta här... Så får det bli!

Tjingeling.

Lista

BRUKAR DU :
Titta på dig själv i spegeln: Ja, lite väl ofta.
Gnälla: Ohja.
Skrika: Nej, men vore kanske skönt ibland.
Sova: Ja, iallafall 5 timmar per natt.
Ha ångest: Ibland.
Ta mediciner du inte borde ta: Nej.
Vilja dö: Nej, jag njuter av livet.
Drömma mardrömmar: Ibland.
Ta droger: Nej.
Försöka vara annorlunda: Nej, jag gillar migsjälv.
Klä dig i svart: Det händer rätt ofta.
Gå till kyrkan: Bara om något ska firas, typ dop, begravning osv.
Gå i skolan: Ja, till och med den 8 juni iallafall.
Röka: Ja.
Ljuga: Ja.
Hata folk: Nja, ogillar är ett bättre ord.
Lita på folk: Tyvärr allt för ofta..

VEM :
Saknar du: Sanne.
Vill du döda: Många, fast skulle inte kunna
Rörde dig sist: Mamma
Vill du slå: Oh, finns många
Vill du kittla: Dessi
Kramade du sist: Jonathan
Vill du prata med: Lisa
Skrek du på sist: Mamma
Vill du vara som: Sanne
Sårade dig sist: Rickard
Vill du bli galet full med: Sanne
Gjorde dig riktigt glad senast: Sanne
Fick du sms från senast: Kimpa
Ringde dig senast: Sanne
Är vackrast på jorden: Scarlett Johannson
Älskar du mest: Sanne, familjen (1&2) & mina vänner.

HAR DU :
För många vänner: Det kan man inte ha.
Förföljelsemani: Nej.
Tvångstankar: Ibland.
Någon annan psykisk sjukdom: Nej, inte vad jag vet.
Någon fysisk sjukdom: Nej
Någon skada: Nej.
Färgat håret: Ja, många gånger.
Brutit några ben: Nej.
Några piercings: Öronen.
Egen dator: Ja
Bra självförtroende: Nej.
Kysst någon: Ohja.
Köpt kondomer: Ja.
Tagit nakenbilder: Inte på migsjälv, nej.
Sagt jag älskar dig till någon i dag: Ja.
Bjudit ut någon: Ja.
Varit kär: Ja.
Dumpat någon: Nja.
Stulit någonting: Ja.
Lämnat landet: Ja.
Rymt hemifrån: Ja, hahaha.
Tuttat eld på nått: Ja
Gjort något olagligt: Ja.

HUR :
Går du: Som en antilop.
Springer du: Inte alls.
Svarar du i telefonen: Beror på vem som ringer.
Fördriver du tiden: Bloggar & nördar
Mycket pengar har du: Knapert.
Tjänar du pengar: CSN och extrajobb.
Ofta bäddar du sängen: 1 gång i månaden, max.
Ofta diskar du: Varje dag, eftersom diskmaskinen är trasig.
Många stör du dig på: En hel del.
Ofta träffar du din familj: Varje dag. (mamma och pappa iallafall)

TROR DU :
Att du kommer bli något: Mer än vad jag redan är? Ja.
På Gud: Nej. Men öppensinnad..
På rymdvarelser: Ja.
Att folk tycker om dig: Vissa gör, andra inte.
På ett liv efter detta: Ja.
Att fiskar kan tänka: Ja.
Att du kommer leva länge: Jag hoppas det.

VÄLJ :
Katt eller hund: liten hund
Vit eller svart: Svart.
Varmt eller kallt: Varmt.
Vatten eller land: Land
Sex eller kyssar: Sexmedkyssar? :<
Telefon eller internet: Telefonmedinternet? :<
Musik eller tystnad: Musik
Bok eller film: Film

Lista tagen från; http://angelica1987.blogg.se/

Grannar.

Jag är påväg att starta ett krig, tror jag. Haha, som förut när jag såg ett program om några grannar som bråkade så mycket att inte ens polisen kunde sätta stopp på det. Jag kanske håller på att skapa ett just nu?
Grannen i röda huser har varit tyst idag, satt vid min dator idag, såg att han och hon (antar att det är föräldrarna i huset, vet inte om det finns barn iofs, utgår från det) låg och solade. Mamma ropar om jag har lust att hjälpa henne och trimma kanterna på gräsmattan och jag var inte sen att hjälpa. Jag har aldrig trimmat så länge och noga.
Vet ni hur mycket en kanttrimmer låter? *ler*
Nåväl, hoppas verkligen de blev otroligt störda i sitt solande.

Igår spenderade jag kvällen och natten och morgonen idag hos Jonathan. Det var härligt att träffa honom igen och fick svar på en del frågor jag länge funderat på. Det var en underbar kväll med te och vattenpipa på hans balkong, tända ljus och samtal om liv och död. Gitarr och munspelsspel och mys. Jag tror jag faller..
Fick frågan, om man klonar sig själv, och sedan har sex med klonen, räknas det då som onani eller sex?
Jag svarade först "klart det räknas som sex, onani är ju när man hjälper sig själv på egen hand!"
Jonathan svarade "Men.. klonen är ju du, den är ju exakt som du, samma kropp."
Jag hade inte svar på det och förblev därför tyst och tänkandes, kom inte fram till något vettigt, det gjorde inget.

Ikväll blir det utgång med Baby. Saknar henne så och är otroligt glad för ikväll. Spelar mindre roll vad vi gör, jag vill bara träffa henne. Saknar henne, nästan två hela dagar sen jag träffade henne nu. Jag behöver henne.

"Vad vore jag utan dina andetag? Jo, färglös som en tår, typ genomskinligt grå. Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor. Du har mitt hjärta i din hand. Jag älskar dig Sanne. Mest av allt. Vi ses snart älskling. Alltid din / M"
Ibland
måste jag impulsivt berätta för henne hur mycket hon betyder för mig.
Ibland vaknar jag mitt i natten och vill ringa henne bara för att säga att jag älskar henne.
Ibland vaknar jag och vill dra på mig kläderna och i värsta fall gå till henne, bara för att få se henne le mot mig.
Ibland blir jag rädd för döden och vill ge henne en kram, ifallochmatt jag skulle få en hjärnblödning och dö och det skulle vara den sista personen jag kramade.
Ibland vill jag skriva löjliga brev och måla fula teckningar och ge till henne, bara för att hon ska förstå vad hon betyder för mig, men det kommer hon aldrig göra.
Hon betyder allt för mig.

Nog för nu, tjingeling!

Hej Jultomten.

Jag vet att jag skriver lite tidigt i år, men jag har varit hemskt snäll och har ätit spenat frivilligt.
Nu är det så, att det finns bara en sak jag önskar mig och det är en diskmaskin.
Snälla tomten, jag skulle älska dig (mer än vad jag självfallet redan gör) om du skickade min familj en diskmaskin.
Mina sköra naglar (som jag varit duktig och slutat bita på) tål inte att handdiskas med och mina händer blir torra och jag får inga pojkar eller flickor som vill gosa med mig eftersom det ser ut som jag har fått könsherpes på händerna! Allting skulle underlätta med en tvättmaskin eftersom tjaffset då skulle upphöra och familjelyckan skulle bli total i våran lilla idylliska familj. Dessutom tycker jag att jag är värd en diskmaskin och jag påstår nu inte att du inte gör ditt jobb men jag tänkte ändå poängtera alla bedrifter jag har haft under detta år (som trotsallt varat i snart 6 månader, dvs halva året!). Jag har;

- Jag har varit på gymmet flera gånger detta år än vad jag varit sammanlagt i hela mitt tidigare liv.
- Jag har ätit spenat flera gånger (som jag nämnde tidigare), jag vet att du gillar när vi gör det!
- Jag har skärpt mig i skolan och faktiskt skrapat ihop riktigt fina betyg
- Jag har varit nykter största delen av veckorna
- Jag har klippt gräsmattan en gång
- Jag har lagat frukost till min familj 2 gånger (hade gjort det fler gånger om dom inte envisades med att gå upp så tidigt.
- Jag har inte skrivit ett enda hatbrev till någon lärare. (inte ens i smyg, och nej.. kära du, dom hatiska raderna om Ulf Nyberg i den här bloggen räknas inte!)
- Jag har varit trogen mot min näsa (Sanne alltså)
- Jag vet att ovanstående är ett av guds budord, inte ett av dina, men.. jag har ätit spenat!

Så snälla tomten, kan du skicka mig en diskmaskin?
Jag kan kamma ditt skägg i ett helt år och putsa dina stövlar och borsta dina renar bara jag får en diskmaskin.
Skicka din adress till min mail så kommer jag gladerligen och hämtar diskmaskinen om du inte orkar åka!
Min adress är; Jagälskarjultomten@hotfemale.com

Många kramar / Mikaela S.

Fish stew

HAHA

Var idag inne på någon random sida på internet och fick höra Jamie Oliver's låt, fish stew.
Gå in, lyssna och säg att det inte bara är jag som tycker att han sjunger
"I wanna fist you" :>

Den där gubben luktar inte gott.

Nyss hemkommen från skolan.
Trött som ett as. Jobbade i stort sett själv hela dagen, undrar ibland vad vissa gjort i tre år.
Don't care, slipper alla (förutom baby och de jag själv vill umgås med) snart och jag kommer inte sakna någon (eftersom jag kommer fortsätta vara med dem jag trivs med, höh)

Ah, jag saknar. Jag vet inte vad eller vem jag saknar, men jag saknar något eller något. Det stör mig. Jag borde ju iallafall kunna komma på vem det är jag saknar, så jag kan sitlla mitt eget behov. Argh. #%!&)!"#)!

Äh, jag orkar inte ens, går och sover istället.
Skiter i om jag inte kan sova inatt. Vända dygnet is teh shit.


I can't believe
This could be the end
It looks as though you're letting go
And if it's real
Well I don't want to know

Don't speak
I know just what you're saying
So please stop explaining
Don't tell me cause it hurts

It's all ending
I gotta stop pretending who we are...
You and me I can see us dying...are we?

Yes, we are.
but I still love you.

Men, Du har så svårt att vara ensam så Du går till "lilla mig"
Men en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej
Jag kan känna mig bekväm i Dina ögon, när Du ler
Men Du kan säga nåt så beskt att allt blir kaos och uppochner

Jag tror jag vet vem jag saknar? *ler sarkastiskt*


Ingen vill veta var du köpt din tröja.

Jag börjar tröttna på alla tiotusentals modebloggar där "dagens outfit" publicerat och hör och häpna, alla ser de lika ut, köpte på liknande affärer och sitter på samma typ av människa. Att följa trender har alltid varit något människor strävar efter, vilket jag kan förstår, eftersom att lämnas utanför och bli  stämplad som "anorlunda" är något som skrämmer vilken vilsen tonårstjej som helst. Men att springa runt och klona stilar från människor, se precis likadan ut som resten, kan ju inte heller vara det bästa möjliga. Och det jag absolut inte förstår, är hur någon kan vara intresserad av att läsa 8432990 bloggar om vart dessa 8432990 köpt sina linnen (som går att köpa i vilken klädbutik som helst, eftersom det är inne för tillfället). Lämna modebloggande för en kort sekund, eller på heltid. Det finns såpass många som gör det, precis lika många som har samma linne som du, att man inte tjänar på det. Fast.. whatthefuck. Skitsamma, skriv era modebloggar, jag tänker endå inte läsa dem.
Haha, en smula kluvenhet med doft av schizofreni så här på morgonen.

Jag skulle egentligen varit på frukost dejt, men jag.. fick inget svar och utgår då från att personen sover och utgår då i sin tur från att han kommer sova länge till och absolut inte hinna in till stan innan hans skola börjar. Saksamma, inte mitt problem, jag vaknade ändå av mig själv och är pigg och utvilad med ett rent samvete. ha!

Ska snart sätta igång med mina köksfrågor som måste vara klara i morgon. Igår var jag för slutkörd i huvudet för att orka göra dem efter samhällsfrågorna (satt och läste på juridiska-sidor fulla med lagtexter otroligt länge igår) och efter min fenomenala analys av Kvinnligt och Manligt.

Frukost nu, tror jag.
Tjingeling!

Min analys.

Nu tänker jag publicera mitt svenskaarbete som jag filat på hela kvällen.

Mannligt respektive kvinnligt.

 

I dagens samhälle, som vi älskar att kalla jämställt finns fortfarande saker som vi kallar mannligt och andra saker som vi kallar kvinnligt. Säger någon brandman, skenar tankarna iväg till en man som räddare kvinnor i nöd ur ett brinnande höghus och säger man sjuksyster så föreställer man sig en kvinna som sköter om en äldre man i sin sjukhussäng. Vi har fått en bild av hur vissa yrken ser ut och dessa yrken har till och med fått namn efter könsrollerna. Brandman och sjuksyster. Vi vet inom oss att det finns minst lika många manliga sjuksystrar och även fast man likväl skulle kunna kalla dem sjukskötare, håller vi fast vid benämningen sjuksköterska, samma sak när det gäller brandmän. Trots att det är en minst lika tapper kvinna som kastar sig in i brinnande hus för att släcka eldar och rädda människor i nöd, säger vi att hon är en tapper brandman, även fast hon ren teoretiskt sätt är en brandkvinna. Dessa mönster i samhället kommer alltid att finnas kvar, om vi självfallet inte väljer att vända på det och byta benämning helt på yrket och kalla det sjukvårdare och brandbekämpare. Men även där finns den mannliga dominansen i det svenska vardagsspråket eftersom att ?bekämpare? syftar på någon av det manliga könet och vi skulle aldrig komma på tanken, att i det vardagliga språket kalla det för ?bekämperska?.

 

Mannligt och kvinnligt kan också skapa orättvisor i samhället eftersom att kvinnan oftast ses som det svagare könet på många plan. Allt detta lever kvar från den tiden då kvinnor var hemmafruar och levde hemma och ur en synvinkel nästan tjänade mannen. Hur ofta läser man inte i gamla böcker eller ser i traditionella filmer hur kvinnan sitter hemma och väntar på den framgångsrika mannen. När han sedan kommer hem står maten redo på bordet och hon har tagit fram hans tofflor och stoppat hans pipa. Allt detta lever kvar idag, även fast det kanske inte är på samma nivå som nu. Kvinnan ligger under mannen hur gärna vi än vill kalla oss för jämlika. Kvinnor får mindre i lön, trots att det utför samma arbetsuppgifter (självfallet inte i alla arbeten, men i det stora hela). Hur mycket vi än kämpar med ett jämlikt samhälle kommer denna mall för hur kvinnor och män lever med varandra alltid att finnas kvar i våran historia och att skapa en helt ny bild av detta, där män och kvinnor gör saker på samma nivå, kommer att bli otroligt svårt, trots att det är många som nuförtiden strävar efter det. Inte bara i gamla traditionella filmer finns denna mall om hur kvinnor och män ska vara. Även i nyskapade filmer är det alltid mannen som är den heroiska hjälten som räddar den försvarslösa kvinnan. Hur många filmer finns inte där den ?töntiga? flickan går och drömmer om den populära killen och sedan får en så kallad ?make ? over? och sedan får sin drömprins i slutet. Där är en annan mall som målas upp om kvinnligt ideal som alltid pressar på från olika håll. Kvinnan ska se ut på ett visst sätt och uppföra sig på ett visst sätt och som filmerna visar så om kvinnan följer dessa ideal får hon sin drömprins och sitt lyckliga liv. Ta bara en film som

Pretty Woman med Julia Roberts i huvudrollen. Där har vi tjejen som jobbar som prostituerad och sedan blir upphämtade av en rik man som sedan ?räddar? henne från livet på gatan och i slutet får hon sin drömprins som i detta fall är mannen som räddade henne från gatan. Slutscenen slutar med att han glider upp i en vit limousin under hennes fönster och ?räddar? henne ur det. Alla dessa återkommande stereotyper om könsroller i filmer kommer leva kvar och så länge dessa finns kommer drömmen om att leva i den perfekta sagan finnas kvar. Och så länge den drömmen finns kvar så kommer vårat samhälle vara uppdelat på det sättet som det just nu är. Ett samhälle där kvinnan är tillför att räddas och mannen är där för att räddaVarsågoda, läs och njut.


Att bli sambo - vem äger vad?

Jag pluggar, men skjuter som vanligt upp det, och bloggar.
Det är mer.. underhållande att skriva fritt än att söka på tråkiga juridiska sidor om vad som står i sambolagen och sen skriva ner det med egna ord i ett arbete om att bli sambos.

Imorse (läses idag klockan 11.07) när jag tog bussen till skolan träffade jag en gammal klasskompis som jag inte sett på länge som gick på vid min busshållplats. Det pratades på som vanligt, när man träffar gammla vänner, man blir hemskt intresserad om hur det går i hennes/honoms liv och blir överlycklig för deras skull om dom har fått ett nytt jobb eller skaffat en ny pojkvän. I min väns fall hade hon skaffat en ny pojkvän som bor 3 minuters gångväg hemifrån mig och jobbade kvar på samma jobb och jag var självfallet JÄTTEglad för hennes skull. Hon skulle ha studentskiva på fredag och jag var jättevälkommen och jag skulle höra av mig om jag ville gå. Gud så glada och checka vi var. I samma stund som hennes fräscha parfymdoft och hennes moderiktiga skor klev av bussen, två hållplatser innan min hållplats, glömde jag bort i stort sett allt vi sagt till varandra, jag blev bitter för att hon hade ett jobb och huvudet dunkade i smärtor som jag förtryckt i 6 minuter för att verka sådär superhurtig och glad. Varför ska det vara så? Varför spelar jag alltid så otroligt glad och trevlig när jag möter gammla vänner? Tror det har något med hyffs att göra. Man vill visa sina bästa sidor, brer gärna på om allt bra som händer i ens liv och struntar mer än gärna i att överhuvudtaget nämna att ens nya ragg är poteniell satanist eller att ens pappa snart är arbetslös. Varför är människor i allmänhet så rädda för att visa sig svaga och alltid försöker bräcka varandra genom att mata sina goda sidor när folk som inte ligger en nära på livet kommer in och snokar för en stund? Varför är man så fokuserad med att verka så framgångsrik som möjligt, när en i stort sett totalt främmande människa frågar hur det går i livet? Det är en bra fråga som tåls att tänka på. Jag orkar inte göra det nu, faktiskt.

Idag sitter jag barnvakt åt Lena och Lasse. Mina två kusiner. En av dom lugnaste kvällarna med dom faktiskt. Dom har spelat datorspel sen jag kom. Jag hade undrat om dom ens märkte att jag kom om inte båda kommit springade, slängt sig över påsen jag hade med mig för att senare besviket konstatera att innehållet inte var godis till dom utan mina skolpapper och pulversås till deras mor. Rara barn egentligen, framförallt när dom spelar dator.

Jag borde fortsätta med mitt pluggande nu.
Bloggar senare om jag blir klar*
Tjingeling!

*klar innebär inte att jag är färdig, klar innebär att jag inte orkar göra mera.

PluggaPluggaPlugga

Jag skjuter upp det.
Jag vill inte. Jag vet att jag måste.
Jag gör det i morgon när jag är barnvakt?
JÄTTEBRA plan. Jag lovar.
(Utöver att två av sakerna ska lämnas in i morgon)
Saksamma.. orkar inte. Vill inte, tar studenten om 17 dagar. Behöver knappt.

Har gått från Slightly Stoopid till Raymond&Maria. Hoppet är stort och underbart.
Min musiksmak är som den är. Men jag trivs med den.

Och ja. jag sa att jag tar studenten om 17 dagar. Det är sant. 17 dagar.

Slightly Stoopid.

Nytt favorit band. Min sverige-period är dock inte över, men slightly stoopid har smygit sig in på ett hörn. :>

Ombeddes idag att skriva fem egendomliga saker om mig själv och tänkte, mest för att ha något att skriva, eftersom denna dag har varit totalt meningslös, skriva dem här med. Jag skrev;

1. Jag äter ananas fast jag inte tål
2. Jag älskar spenat
3. Jag hatar kroppshår
4. Jag onanerar till scrubs
5. Jag älskar när folk biter mig i bröstvårtan

Inte mycket att säga om saken. Min spexiga sida har inte vaknat idag så jag orkade inte spexa till det överhuvudtaget och skrev bara det som föll mig in som inte verkade helt normalt.

Min bror har en tysk utbytesstudent på besök, han är rätt trevlig, men lite geek.
Han heter Marcus och jag förstår inte riktigt hans dialekt.

Jag blir mer och mer farscinerad av dig, även fast du då och då skrämmer mig, slutar du inte locka mitt intresse. Det är det som gör dig så speciell, du är inte som någon annan jag träffat. Inte på långt vägar.

Jag saknar baby, får dock träffa henne i morgon. Längtar som satan. Ska även sitta barnvakt i morgon kväll, mindre kul, men.. man ställer väl upp.

Nu ska jag lyssna vidare på mitt nya favoritband och skriva klart mitt arbete om Vodka.
Tjingeling!

Världens segaste dag.

Har absolut inget vettigt eller roligt eller värdigt att skriva.
Jag kan säga att jag hatar den här dagen.

Har inte ens kommit till någon form av insikt i något, trots otaliga timmars funderingar kring livet och helheten.
Otroligt ovärt. Just nu, funderar jag på att kapa mitt huvud och bara vara en stund.

Äh, skiteri, ska gå och börja ordna middagen och ringa Sanne.
Tjingeling.
 
Eftersom jag inte ens tillåts att lägga in en bild eftersom min dator envisas med att stänga ner popuprutan så skiter jag i bilden. Skulle jämföra min dag med en bild på asfalt. Det sket skit. Adjö.

Haffa haffa.

Igår var en bra dag. Saknade dock babys kramar, men man kan inte få allt på engång, tyvärr.
Idag har en sålänge varit en bra dag. Vaknat, städat, städat, ätit, städat, pratat med baby, ätit. Ungefär så.
Mamma och pappa kommer hem idag, så alla burkar, vinflaskor, spritflaskor, ostbågar har nu avlägsnats från köksbordet och det ser åter igen ut som ett hem. Härligt.

"Alltså, vad är det med det här NRJ in the park, vadå i parken? Vilken park snackar dom om?"
- Skrivet av blonderad flicka 14, från stockholm, på broadcast på playahead.

Var i stan med Jessica igår. Det var mycket folk. För mycket folk. Fjortisjippot NRJ in the park var i farten och vart man än vände sig fanns sönderblonderade 14 åringar eller baggyklädda skrikhalsar från mellanöstern. Nej, jag är inte rasistsk på något sätt, men sanningen är att det majoriteten av snoppar (killar) som är på NRJ in the park är utlänningar och det är ett faktum att dom låter. Inte bara låter lite, utan skriker, väsnas, syns, hörs & tar plats. Säkert inget större fel på dem, en och en, men när dom samlas i grupp vill jag helst av allt kasta en påse solroskärnor långt därifrån så att alla flockas ditåt, istället för i närheten av mig. Ja, dom äter faktiskt solrosfrön och spottar skal omkring sig som om det vore ris på ett brölopp. Nej, nej, nej, jag är inte bitter. Var dock tvungen att avlägsna mig från stan vid 23.00 tiden eftersom jag fick så svårt att andas för all väteperoxid som svävade i luften. Var dock otroligt härligt att träffa Jess igen. Känns skönt att någon av det packet är vettig och trevlig. Jess, du är en pärla.

Idag lär bli en lugn dag. Middag med Oma och så ska jag jobba i morgon så kommer ta det lugnt ikväll.
Allt för nu, tjingeling.

Bakfulla Berit.

Nu har baksmällan slagit till, igen.
Imorse när jag och Ellis vaknade i min säng, vågade jag inte rör mig för risken att mitt huvud skulle (eller hade) explodera(t) var för stor. Jag var nästan rädd en stund, eftersom jag trodde att jag skulle vara tvungen att gå huvudlös i resten av mitt liv.

Efter morgonens bravader (som bestod av att ta mig upp, dricka mängder av flytande substanser och vänta på att pizzerian skulle öppna) åkte jag och Ellis till handen i ösregn och skiljdes åt när vi tog tågen åt varsitt håll.
Jag åkte till Jonathan som gjorde min dag. Sötsak. När jag sedan åkte hem från Jonathan slog baksmällan till och nu känns den värre än vanligt. Fyfan.

En stor guldstjärna till min ängel som har städat hela dagen, trots förkylning och baksmälla.
Hon är bäst i världen, på allting.

Jag är otroligt mätt, just ätit ungefär 1 och en halv pizza. Ska snart över till Sanna och äta lassange. Saksamma. Måste vila först. Tjingeling!

Jag har blivit en sverigebög.

Raymond&Maria, Lasse Lindh, Lars Winnerbäck, Thomas Järvheden, Magnus Uggla, Ted Gärdestad, Dag Vag, Nationalteatern, Dia Psalma, Gyllene Tider, Snook & The Ark.

All denna musiken har gått på högvarv i I-tunes dom senaste dagarna. Jag vet inte varför, men jag kan inte sluta lyssna på det. Försökte mig på lite Dolly Parton igår, efter jag kommit fram till att jag bara lyssnar på svenska artister, men sorry Dolly, efter Jolene var jag tvungen att byta till Fejkade Fejs (som jag hört 382490 gånger) bara för att få höra lite svenskt. Jag tror jag blivit beroende av det svenska språket. (Okej att The Ark sjunger på engelska, men "This pice of poetry is meant to do harm" är så jävla bra). Svenska är ett vackert språk faktiskt. Och svenska artister är hemskt underskattade. Jag älskar svenska artister. Jag skulle kunna gifta mig med allihopa.

Ha, jag hade glömt kaffebryggaren på, sen klockan 11 i morse. :> Som tur var hade jag också lämnat lite kaffe i botten, så ingen skada var skedd. Förutom att det var jävligt varmt. Nu ligger kaffekannan och vilar. Stackarn.


image33

Min morgon har bestått av kaffe och..

.. underbar humor!

Man måste älska det.
Den sista är bäst, helt klart.
Underbart brutal. Jag vet att jag är hemsk.

Kan inte göra annat än att hålla med.

Ponder skriver:  
Vad mycket jag skulle ge för att bara få uppleva 1 dag med dig,din kärlek,
dina händer,dina pussar, ditt söta leende, på den där båten.
Bara få känna allt igen...
 

image27

Godmorgon solstråle.

Morgen startade med hammranden. DÖ, grannjävel, dö!Idag ska bli en bra dag, det har jag bestämmt.
Jag skiter i vilket, jag ska ha det bra. För det är jag värd.
sådetså.

Nu hoppas jag kaffet är klart, bloggar mer sen.
Tjingeling!

(jag älskar funktionen där man trycker på de små minibilderna och de blir stora!)

Sleepingtime.

Did you ever know that you're my hero?

Tomt det känns, rätt ensamt.
Tråkigt, men sant. Förvirring.
Robin, Sanne och Girlsen
Imorgon lär bli en bra dag.
Vill ha tag i dig, känns svårt.
Det stör mig enromt mycket.
Det gör mig arg, att det stör
mig så mycket som det gör.
Tänker lägga mig nu. Har ont
i huvudet och ryggen. Kvällen
har varit skum, skummaste
på länge. Fyfan.


image24


Where is your boy tonight?I hope he is a gentleman.

Sanne.

I telefon med Sanne.

Jag: Och på lördag ska jag vara hemma och dega, med dig.
Sanne: Jag ska städa på lördag.
Jag: HAHAHAHAHAHA.
Sanne: Skratta inte!
Jag: *svälj* mhm.
Sanne: Jag pratade med Fredde idag, och sa att jag skulle städa på söndag då sa han att han ville flytta in på söndag och att jag var tvungen att städa på lördag.
Jag: haha, mhm! *gnyr*
Sanne: Men jag sa, Jag är inte hemma, jag kan inte, jag är borta, jag är upptagen på lördag!
Jag: HAHAHAHAH.
Sanne: Jag sa så, och han frågade vart jag skulle vara och jag sa "hos mickis!"
Jag: Hahaha, så du ska städa på lördag?
Sanne: Ja, men jag sa att det blev sent, på eftermiddagen!

Det humoristsika i det hela är att vi ska dricka tills vi blir kastruller på fredag och Sannes hysteriska tonläge när hon berättar om vad hon sa till Fredde.


image23
I love my baby.Sanne ska alltså städa lägenhet, råbakis, på lördageftermiddag.
Vad är det man säger om skadeglädje?
JAG ÄLSKAR SANNE!

Huvudsaken är att man är varm om fötterna. 

image22
Då löser sig allt. Allt är bra om man är varm om fötterna.
Jag har det så bra, med mina varma fötter att jag nästan känner mig besatt av att alltid hålla mina fötter varma.
Jag är besatt av tanken av dig också, oh du hemska människa som gör mig såhär.
Från och med idag ska jag se till att mina fötter alltid är varma, det är underbart med varma fötter.

Ett stort plus till Lasse Lindh som gör otroligt bra musik, lyssnat på honom i stort sett hela dagen.
Grannen har slutat med sitt trädgårdsarbete nu, såhär lagom till halv tio på kvällen.

Kommer jag sova ensam i natt igen? Må gudarna vara med mig och skicka en värmande kram.
Tjingeling!


Rädd för mig själv.

För ungefär en halvtimme sedan fick jag ett ryck och klädde på mig efter att ha provat balklänningen jag hade i nian. (som fortfarande passar, woho!). Jag hade redan bestämmt vad jag skulle ha på mig, om jag skulle klä på mig idag, vilket jag nu alltså gjorde. Svarta leggings, gråa långa linnet och svarta tröjan över. Precis som när jag var hos baby häromförut.

När jag kollade mitt klara verk i spegeln, var jag inte nöjd.
Provade runt och slutreslutatet skrämmer mig, jättemycket.

image20image21


Jag har alltså turkoblått på mig. Blått. Färg. Och jag trivs.
Vad är det som sker?

Shit, vad jag hatar mina grannar.

Jag har spelat Thomas Järvhedens låt "Grannlåt" oräknerliga gånger på hög volym med fönstret öppet för att få grannen att sluta klippa gräset, trimma kanterna eller göra annat som låter och stör mig i min rofyllda tid för mig själv. Han slutade både klippa gräs och trimma kanter.. han började hammra och bygga ett nytt tak till sin uteplats istället. Jo.. visst.. tack.. jättebra. Jag vill skjuta honom. "Brinn upp själv din jävla trädgårdsbög" har jag högt och tydligt sjungit med i varje gång frasen kom upp. Antingen är han döv, mentalt efterbliven eller en idiot. Jag chansar på alla tre.

Jag hatar dock inte alla min grannar. Egentligen bara en av dem, och det är han, hammarbögen. Har aldrig stört mig på honom förut dock, men idag, blev han min värsta fiende och står högst upp på min folk att döda lista. Hade jag haft ett gevär hade jag garranterat gjort en Runar. Hade först sprungit ut med en rådjursdress till grannen och tindrat med ögonen och bett honom sätta på sig den så att jag senare kunde hävda (när han var död) att jag trodde det var ett rådjur som åt våra tullpaner som vi inte har. (och ja, farbror polis, vi planterar ofta våra tullpaner på grannens tomt, vadårå?) Min plan var vattentät.


image19

Home sweet home, alone.

Nu är jag själv hemma tills på söndag.
Jag trivs med att vara själv, för då kan jag:

- Gå runt utan byxor utan att någon bryr sig
- Dricka stora mängder öl utan att städa bort burkarna förrns dagen efter
- Laga mat mitt i natten utan att någon bli störd
- Lyssna på samma låt på högsta volym utan att någon kommer in och drar ut sladden
- Äta middag när jag är hungrig
- Bjuda in mina vänner att vara här/vakna hela natten

.. och det är inte allt av alla underbara saker jag kan göra, bara för jag har huset för mig själv*

I morgon kommer Robin hit och leker med mig, det var länge sedan jag umgicks med den mannen på tu man hand och det ska bli riktigt trevligt att få höra hur hans liv har levt dom senaste månaderna .. vet inte mycket om det faktiskt. Vi ska dricka öl och snacka skit. Sådär manligt som bara jag kan.
Senare på kvällen ska jag grilla med Sanne och sen ska jag och tjejerna förkröka här och sen dra ut. Det blir jättemysigt och sen avslutar vi förmodligen kvällen här också.

(*min bror är hemma, men han bryr sig inte om vad jag gör.)
Tjingeling!

Kaffedoft gör guld i mun.

Vaknade 09.30. Bestämmde mig snabbt för att inte gå upp, eftersom jag sovit ensam med dörren till mitt rum stängd var det en snitttemperatur på  -12 grader i mitt rum. 14 minuter senare, när jag just lindat in mig i alla täcken jag har och intagit en puppe-liknande form slits dörren upp och in strömmar värme, jag får tillbaka känseln i näsan och doften av nykokt kaffe slår emot mig. In stormar också min bror, mer liknande en australiensk hobo än en KTH-pluggande 20 åring och brölar med morgonens hesa whiskeystämma att frukosten är klar.

Det är underbart att komma ner till dukat bord även fast pappa var på världens bästa (värsta) morgon humör och gjorde allt för att få mig i arga steg springa från bordet. (Hans favoritsyssla). Men jag lät honom hållas, han är bara glad för att han ska åka bort idag, det lilla livet. Ut med husbilen. Han förtjänar all ledig tid han kan få.

Mitt rum börjar bli stökigt igen, och jag har inte ens hunnit få ut dammsugaren ännu. Lika bra att jag dammsuger igen och städar igen. Innan det blir som sist. Lika bra att jag gör det nu.

Tjingeling!

Shopping&Bio

Idag väckte mamma mig klockan halv 10.
Mamma (typ tysk natzi-officer): Jag ska åka och handla klockan tio noll noll, ska du med?
Jag: örr.. vad är klockan.. örr.. ouff..
Mamma: Klockan är nu halv tio, vi ska åka till skopunkten som du tjatat så länge om.
Jag: ouff.. ja.. jag ska med.. örr.. gäsp.
Mamma: Är du inte nere och klar klockan tio åker jag utan dig!

Nu vill jag tillägga att jag sagt till min mor att jag vill åka till skopunkten, en gång.
När jag kom ner hade hon lugnat ner sig och kokat kaffe åt mig.

Besöket på skopunkten blev jättelyckad, hittade min kärlek i ett par skor och jag fick dem. Dom var otroligt jävla jätteunderbara och passade också på att köpa ett var hemskt sköna, svarta snörskor, kände mig som 12 år igen. Tur för mig att jag kan knyta rosetter, säger jag bara.

Bilder på skorna finns på bdb (eftersom min brors dator hatar, då menar jag hatar, mig blir det inga bilder här)

Jag och Sanne var på bio. Såg spindelmannen tre. Den var bra, även fast Sanne blev hemskt rastlös och kissnödig. Jag fick frostskador och störde mig på barn som skrek, men.. i det stora hela var det ett lyckat biobesök. Innan bion var vi på kvarnen och drack varsin öl och satt i solen och pratade om allt från sex till killar. (jag vet att hoppet inte är jättestort där emellan, men.. så var det). Jag trotsar idag och skriver inte helt i kronologisk ordning. :>

http://nebel.bilddagboken.se
Tjingeling.

Jag är farscinerad.

Farscinerad, nyfiken, intresserad.
Glad, varm, löjlig, leendes, konstant.
Vad gör du med mig? din jävel.

Imorgon ska jag och baby på bio och sen ska vi dricka öl. Öl är bra. Jag är bättre. Sanne är bäst.
(Ellis brukar läsa min blogg *löjligt glad över det, haha*)

"alltså. snopp e ju väldigt bra liksom"

"Jag har aldrig varit så trogen mot någon eller något i hela mitt liv, som jag är mot min dildo."

Jag inser just att jag missat början av scrubs, skiteri.
Tjingeling!


Ufo - en sann berättelse av Mikaela.S

Efter en otroligt klyftig överskrift, följer nu (som sagt) en sann berättelse ur mitt liv.- Älskling, vad är det där? frågade jag när vi som vanligt satt ute på trappan hemma hos Sanne. Klockan var väl runt omkring tio-tiden på kvällen och vi skulle snart avsluta kvällens viktiga samtal och gå och lägga oss.
- Vadå? Sannes blick följde efter min upp mot skogen, upp mot skenet som kom från mitten av skogsdungen.
- Vadfan? Det ser ut som något reflekterar ljuser.. sa jag fundersamt och studerade det mörklagda slottet som låg mittemot skenet. Inte en lampa. Spänningen steg i magen, skenet såg ut att komma från tiotalet små lampor.
Nyfikenheten spreds i våra kroppar och vi sprang upp, in i lägenheten och in till Mamma(2).
- Kolla ut! Ser du? Det är helt sjukt, vad är det förnågot? Sannes röst var full av förtjusning, jag kände mest en gnagande känsla i magen, hur kunde hon vara så spännd? Jag var tamigfan livrädd.
- Vi måste ut och kolla! Sanne och Mamma(2) var fast beslutade om att gå på ufo/spök/tjuvjakt, mitt i ute i mörkret. Jag och Eve var inte lika entusiastiska men drog trots det på oss skor och jackor och tassade ut i mörkret efter GhostBuster-teamet som redan låg en bit före.
- Gå inte på gruset! Väste Sanne och såg till att smyga så tyst som det bara gick.
Ljuset hade nu förflyttat sig vilket gjorde att känslan i min mage tilltog igen och jag aktade mig för att inte sacka efter, bli lämnad ensam. När vi är ungefär halvägs framme stannar vi upp, kisar för att bättre se vad som kan gömma sig däruppe i skogen. Plötsligt försvinner ljuset helt. Arga protester från GhostBusters-teamet medan jag och Eve snabbt skyndade bakåt, Sanne trotsade, gick längre fram, lös med ficklampan, inte ett spår av något.
- Vafan! Irritationen i Sannes röst när vi återvände tillbaka gick inte att missa. När vi nästan är framme vid huset igen slänger Sanne en sista blick över axeln..
- NU är det ju där igen! Utbrister hon och jag känner mig spyfärdig.
- Nu började det bli riktigt obehagligt, gnyr jag och hoppas att Sanne ska ta mig i handen och gå in.
- Vi går dit igen! Sanne var redan pågång tillbaka men ändrade sig och vi satte oss ute en stund för att lugna nerverna och hålla span på vad som skedde i skogen. Mamma(2) och Eve gick in.
Vi satt och förskte urskilja vad som fanns där uppe i skogen. Nu hade ljuset förflyttat sig återigen och var nu långt ifrån platsen där vi förs hade upptäckt det. Efter en stund reste vi på oss och gick in, upp i sovrummet och tog kikare och spanade upp mot skogen. Det såg ut som små lyktor men det var svårt att urskilja. Pappa(2) låg belåtet i sängen och skrockade att det var månen..

Men då är frågan, kan månen slockna?
(Vi fick aldrig veta vad det var vi sett)Måste få citera min älskling;
"Mikaela Irene S(efternamn).
För vilken annan människa som helst säger nog inte dm orden så mycket. Men det är bara för att dom människorna inte vet det jag vet. Dom ordet betyder inget mindre än perfektion. Du är perfekt Mickis."

Om någon nu undrar över varför jag älskar henne, kan ni skjuta er själva, för det är så självklart.
Hon är bäst i världen.

Tänk hur man förändras.

Förr, älskade jag den här reklamen, jag tyckte han var lite små söt, men sen Ellinor bad mig tänka på hur han säger "frysen" blir jag numera jättearg och skitirriterad varje gång jag kommer för jag vet att jag snart kommer höra denna halvcharmiga kille säga "fysen". Ja, han säger fysen. Det är sant och otroligt synd eftersom det har förstöt otroligt mycket för mig, nuförtiden måste jag nästan byta kanal för det stör mig så mycket.
Dagens I-landproblem."Vad har hänt med scrubs nudå?"

Jag måste ta reda på priser osv ang utökat kanalutbud.
Idag när jag hade lagat mig en kuldinarisk lunch bestående av 2 stekta ägg, slog jag mig avslappnat ner framför tvn, satte på tvn och upptäcker att på TV3, TV4 och TV6 är det sport, vilket jag inte finner spännande, på SVT2 var det testbild och på SVT1 var det någon politisk debatt eller liknande. Jag var varken upplagd för sport, politik eller myrornas krig och zappar hysteriskt vidare, även fast jag vet att vi inte har några fler kanaler och finner till min lycka Barnkanalen. Lutar mig lugat tillbaka och tittar på ett kunskapsprogram för barn som handlar om ödlor. Efter ungefär 4 sekunder inser jag hur svårt jag har för barnprogram och efter 17 sekunder har jag förtärt min lunch och reser mig snabbt och går.
Slutsats: Man måste minst ha 10 kanaler för att kunna äta en fridfull lunch.

Jag dricker te nu. Igår funderade jag på hur te stavas, om någon vet 110% säkert så hör av er.
Te, té, The, Thé. Jag vill alltid skriva the, men har fått för mig att te är det rätta att skriva, jag är hemskt osäker och förvirrad, känner mig lite som storbritaniens bidrag i esc - helt fel.

Just nu sitter jag även och funderar på vart parlamentet är, brukar inte det gå på söndagar (har velat stava det med två d hela dagen. -.-) vid den här tiden? Just nu kollar jag på kortväxta som håller på och gör tester för att få skaffa barn. Det är iofs en trevlig dokumentär (och jag bara älskar när engelsmännen säger "little people" till kortväxta) men jag hade sett fram emot parlamentet. Aja, saksamma, får sätta på en DVD.

Jobb i morgon, uttråkande as hell. Jag saknar Sanne jättemycket, jag avskyr när hon är sjuk och ifrån mig, det värsta som finns. Allt känns som alkoholfria drinkar - helt värdelöst. Usch, hoppas min baby blir frisk snart.

Jag har en nyfunnen vän vid namn Jonathan. Han är hemskt trevlig och han gör mig sådär, glad.
Ville bara nämna honom här.

Tjingeling.
SANNE ÄR DET BÄSTA JAG VET.


Nytt inlägg.

Jag tror jag har fått klorin i ögat, det svider hursomhellst otroligt mycket.
Tror jag fått i mig klorin också, för jag mår otroligt illa. Kan bero på lågt matintag också.
En av mina naglar gick av idag, jag bryr mig inte ett dugg, egnentligen,
och jag tycker inte ett dugg synd om varken mig eller nageln, men vill skriva det iallafall.

Jag har lyckats. Jag har städat mitt rum, äntligen. Jag är löjligt, obeskrivligt, jättelyckligt och lättad.
Jag kan andas utan att få astmaanfall av allt damm och jag kan gå från ena sidan av rummet till det andra utan att trampa på diverse småsaker och kläder. Det är underbart, må jag säga.

image18image15image16
TADA! Jag vet att alla är imponerade.


JAG VILL INTE HA DENNA TEXT CENTRERAD MEN MIN DAOTOR BRÅKAR ENORMT.
Jag tänker inte skriva mer nu, bara för det centreras. *grinig*

ESC - Eurovisionsuckycontest.

Plåtniklas, sinnesförvirrade flygvärdinnor, N-syncwannabes & en operasjungande Ursula?
Att man lyckas få med så mycket skit, i samma tävling, är riktigt imponerande.
Nog för att jag gillade låten (inte personen, som förövrigt liknade Lotta Bromér ngt enormt, och inte heller framträdandet, men låten) så är jag fortfarnade impoinerade över att en silverklädd transa som inte kan sjunga lyckas hamna på silverplatsen, imponerande med snudd på tragik, herregud. Hade Lotta stått i samma pose, hade ingen sett skillnaden!

image13


Idag ska jag, jag ska, alltså tänker jag inte gå och lägga mig innan mitt rum är städat. Jag måste. MÅSTE, det ser helt förjävligt ut.. Jag mår nästintill illa för att det ser så ungkarls/fjortissnuskigt ut här inne.

Tjingeling.

Äta myror?

Jag har aldrig förstått vitsen med att mima, vad får man ut på det?
(om man inte är typ, sju år och fortfarande tror och hoppas att man ska bli världskänd)
Jag säger bara Robinsson, Trälen och lebbsex. ;>

Jag saknar Sanne.

Saknar. Saknar. Saknar. Saknar. Saknar.
Krya på dig, baby, me love you long time. <3

(Ville nu lägga in en bild på Sanne men brors dator hatar alla sidor jag gillar och vägrar låta mig göra det)

Har ni några amalia-påsar?

Jag och Anton satt och spånade och kom fram till hur mycket skit som skulle passa att heta amalia.

Budget bilar
"Jag har köpt nya skoda amalia"
Damsugare
"Har ni några amalia-påsar?"
Illaluktande krukväxter som kräver för mycket tid
"Vattnar du amalian är du snäll?"
Alternativt dödsstraff
"Det blir elektriska stolen, eller Amalian"


Anton säger (21:56):

det är som ordet pläd

Anton säger (21:56):

helt kollosalt opassande

Anton säger (21:56):

det är som en fisk

Anton säger (21:56):

ska ut och fiska pläd

Mikaela | Tomt säger (21:57):

HAHAHAHAHAHAHHAHHAHAHAH

Anton säger (21:58):

men stämmer det inte?

Anton säger (21:58):

pläd med romsås

Anton säger (21:58):

" ska ut och lägga nät och dra upp några plädar "


Anton har fantasi som ett helt dagis, jag finner inget opassande i ordet pläd?


Tada!

Det blev helt okej. Fast ljus guldbrun vet jag inte. Har hur som hellst bestämmt mig för att vara nöjd, men funderar starkt på att lägga i blonda slingor, kan tänka mig att det blir fräckt.

image12

(jag gillar att visa upp min brors kamera)

Ljus Guldbrun.

Mitt hår håller nu antingen på att bli fult, eller fint.
Jag köpte hårfärgen ljus guldbrun i hopp om att det ska bli ngt annat än lila eller mörkbrunt, vilket mitt hår älskar att bli om jag köper allt från koppar till mörk mahgony (och allt där emellan).
Ska skölja ur färgen om.. 3 minuter, återkommer senare med slutresultatet.image11

Jag försöker inte framhäva min emo-pose-sida, vill bara visa hur mitt hår ser ut nu.

Tänk Yrrol, le och suktas!

image10

Baby gjorde frukost till mig i morse. Bästa på länge, också.

Upprördheten.

Jag glömde i min frustration angående Amalia berätta om hur otroligt mysigt jag och Baby hade igår.
Myskväll med Ben&Jerrys (skrev Jack Daniels först, höhö), OLWs ostbågar och coca cola. Bara vi två, det var helt underbart. Älskar när det bara är vi två, det är bäst då. Inget störningsmoment, bara ren kärlek.

Vi pratade minnen, skrattade gott och länge åt påskhelgen för några år sen, som så många gånger förut. Vi mindes och tänkte tillbaka på hur underbar tiden var. Kom överrens om hur saker och ting förändras både till det bättre och till det sämre.

ur Hollowman av Trapt.

"No life breathes in you
All the time you laugh, you wait, you cry
No part of your life is true
All the time your life passes you by

The last time you cared about anything
The last time you allowed yourself to be seen
So pretentious your lies, unrelenting disguise
Creating tears in your eyes, your mind withers and dies
Pretending to be something you are not
Somewhere in the middle you are now caught
You've never seen who you really are

I don't ever want to see
I don't ever want to be like you
Hollowman
I don't care what you give
Hollowman you can't live like this"


Vart har du tagit vägen, egentligen?

Gud i Finland.

Jag kan tänka mig att folk skulle avguda mig som en gud om jag flyttade till Finland. Ja, det skulle jag kunna tänka mig. Här i Sverige är jag egentligen mest accepterad bland mina vänner, inte avgudad (möjligen av Sanne). Men i Finland kan jag tänka mig att jag skulle bli avgudad. Faktiskt.. Kan mycket väl kunna tänka mig att bli avgudad i ett så exotiskt land som Finland. Varför finnarna skulle avguda mig? Ett senare problem.

Om jag någonsin får ett barn och jag fick välja på att amputera båda mina ben eller döpa han/henne till Amalia skulle jag utan tvekan välja att amputera mina ben. (Om jag inte mot förmodan träffar en otroligt trevlig person vid namn Amalia som suddar ur alla mörka minnen jag har i samband med namnet Amalia).

Amalia förklarar grundligt vad de båda två häftena innhåller och vad man ska göra, ca 8 gånger.
Amalia: Nu ska jag dela ut två häften, sen kan ni gå.
Alla väntar tålmodigt medan hon häftar ihop häften.
Amalia: Ehm.. så.. först är det det här Reading-häftet..
Alla väntar, mindre tålmodigt på att hon ska börja dela ut.
Amalia: Ehm.. Här.. *går i ultra slowmotion och delar ut papper*
Alla skruvar på sig, någon stönar "Jag saknar tillochmed Ulf!"
Amalia: Så.. Det här ska ni läsa hemma och svara på frågor.. Det här är..
Amalia tystnar och ser gråtfärdig ut när folk pratar samtidigt som hon upprepar sig för 9 gången.
Amalia: Hallå? Jag pratar faktiskt här..Somsagt, det här ska ni läsa och svara..
Någon: Vi VET!
Amalia: Dåså, då ska jag dela ut Speaking-häftet.. Ehm..
Amalia ser sig förvirrat omkring och letar efter sin häftapparat och börjar häfta ihop papper.
Jag: *stön* Förbered lektionen?
Amalia ger ger hela klassen mördande blickar mellan häftandet och börjar sedan dela ut häftet.
Jag&Sanne: Kan vi gå nu?
Amalia: Nej, jag ska förklara vad ni ska göra!
Nederlag, stön och irriterade hulkningar från hela elevskaran.

Så höll det på. Fruktansvärt frustrerande och mord var det som stod högst upp i min "Saker-att-göra-lista" som jag hade skapat i mitt huvud. Tätt följt av att försöka hitta på ett sätt att hindra mig själv för att inte springa ut ur helvettessalen och paniskt springa ner till mitt skåp, slita upp alla dörrar med ren människokraft pågrund av kortbrist och sedan dricka upp all öl jag förvarade i mitt skåp. Jag misslyckades dock med en av mina "Saker-att-göra", Amalia sitter förmodligen just nu och förpestar någon annans eftermiddag. Ölen ligger dock i min påse, ouppdrucken. 1/2. Inte helt fel.

Ikväll skall jag träna, äta och träffa Patrik. En helkväll med andra ord. Trevligt för mig? På otroligt många sätt, jag menar.. vem älskar inte att äta?

Tjingeling!


Allting suger, faktiskt.

Just nu känns det tungt. Det blir tynge ju mer tid som går också.
Jag blir rädd när man får förändringarna kastade i ansiktet. När man helt plötsligt ser det så klart, ser det som pågått länge, när man inser det, blir jag rädd. Det är inte alls en trevlig kännsla.
Ska vi rymma? Och om vi ska.

Det mest ansträngande jag gjort idag var att tjaffsa med pizzagubben och sen gå ner för att öppna till deliverygubben som hade pizzan i en kylväska. Värt? Jag gav honom tio kronor i dricks för att han inte dömde mig med blick och miner när jag öppnade dörren iförd mussepiggkallsonger, slitztishirt, gammalt smink och håret levde sitt eget liv. Han log tillochmed mot mig och önskade mig en trevlig dag.

Din vuxenpoäng

Namn: Mikaela
Datum: 2007-05-07
Ålder: 18
Vuxenpoäng: 10.4
Uppskattad ålder : 19

http://www.vuxenpoang.com

Sedär, jag är alltså yngre än vad jag borde vara. Övermoget. Hippt. Avslaget.
Jag mår faktiskt rätt kasst. Jag vill åka och blåsa på Sannes knän.
Jag vill skrika ut i frustrationer rakt upp i era ansikten. Det finns så många som jag vill kräkas på. Spy. Kasta sten. Eller bara sitta på ett lackerat trägolv och dricka vin och lyssna LW. Eller bara vandra längs en halvupplyst asfaltsväg mitt i natten och prata om världsliga saker. Eller bara sitta i ett trävindskydd och ha benen uppdragna under sig och titta ut i natten och lätta sitt hjärta. Eller bara ligga i en dubbelsäng och äta ostbågar och titta på någon B-skräckis. Och allt det vill jag göra med dig, igen.

Tjingeling.

Detta gjorde mig imponerad.Stencool fågel.

Release me.

Jag har inte gjort mitt arbete. Nederlag. Jag orkar inte. Ha.

18.46 Öppnar word.
18.47 Kommer på att jag måste googla eftersom jag inte kan något i huvudet.
18.53 Kommer på att för att kunna googla måste jag öppna ett IE-fönster.
18.57 Förbannar gud för att han skapade msn.
19.16 Öppnar ett nytt fönster, loggar in på pa.

19.24 Skäller på gud igen för att han tillåter mig att ha pa som startsida.
19.45 Loggar ut från playahead, går in på google.
19.47 Internet hänger sig och mamma ropar.
19.53 Bestämmer mig för att blogga istället.

Jag är hungrig och frustrerad. Bara tanken på gårdagen gör mig ledsen. Och besivken. Och förbannad. Och frustrerad. Jag vill inte tänka på det. Men det går inte, jävla skit.

Jag vill bara ha någon här, för en kram, en cocacola och lite ostbågar. Sanne skulle vara ultimata, Erik skulle funka helt utmärkt, fast då hade jag behövt duscha och sedan tänka på hur jag beter mig. Det är förmodligen för ansträngande för idag. Fast jag ska duscha, det har jag bestämmt mig för.

Gör det nu, tror jag.


Bara för er.
Besvikelsen.

Igår var bland dom värsta kvällarna jag varit med om.
Ord som "nu kommer du alltid komma ihåg din skiva" tröstar inte. Det var värdelöst.
Bråk, poliser, trasiga kameror, fattig mat, dålig musik, dyr sprit, ignoranta vakter, fyllesamtal, jiddersökande slynor, vittnesuppgiter, anmälningar & kyla = lyckad kväll? nej. Absolut inte.

Ellinor och Mikaela, jag älskar er båda två. Den där bruden är körd, psykvård nästa.
Och hur kan du lämna dem i sticket? Du snackar så jävla mycket.

Jag borde plugga. Jag ska ha klar ett arbete om vodka i morgon. Jag orkar inte.
Jag beställde pizza idag.

Jag - Måste man beställa för en viss summa pengar för att få pizzan hemkörd?
Farbrorpizza - Ja, 80 kronor minst.
Jag - Men jag skulle vilja ha en oxfilépizza med en burk cocacola, det blir bara 72.
Farbrorpizza - Ja, då går det inte.
Jag - Men jag kan betala 8 kronor extra när han kommer med den.
Farbrorpizza - Vi har regler, det går inte.
Jag - *stön* Men du får ju pengarna..
Farbrorpizza - Det går inte.
Jag - Jamen ge mig en tvåliters cola då.
Farbrorpizza - Ja, visst, vart bor du?
osvosvosv

Det är altis farbrorpizzas fel om jag går upp onödigt mycket i vikt nu.
Tjingelin.

Íshestar

137654-9


Jag blir varm i kroppen. Dessa djur är gudagåvor.


Tacka gud för rödvin!

Mamma kom hem. Jag höll andan.. (inte för att hon luktade gammalt vin och vitlöksbröd utan för att jag var spänd) hon gick fnissandes (vad hon fnissade åt var oklart) upp på mitt rum för att titta om jag städat. Hon tittade in, såg helteckningsmattan av kläder, vände sig om och sa "Ska du inte ha kvar den här?" hållandes i en av mina 6 fleacetröjor. Ha, nej, icke, aldrig, jag har sparat två, svarade jag. "Jaha.. ja.. vad fint du städat!" Sen pussade hon mig i pannan och gick och la sig.Tack gud för att du skapade rödvin.

HEJ BÖGBARN!

Jag borde sova, fast smörejer in mig nu. Fett brun. Tack du kvinna som sprayade min nakna kropp solbrun.
Jag ska nog ta det lugnt en stund till, sen smörja lite, sen sova.

Tjingeling. <3

Jag gör det igen.

Och jag pratar inte om att jag lyssnar på Fridas  Dunka mig gul och blå, för det gör jag inte.
Inte nu iallafaal, efter jag bytt låt. Vadfan är det här? Sådärja. Nu lyssnar jag på Dunka mig gul och blå.
Men det jag skulle börja prata om att jag skjuter städningen framför mig. Har sorterat alla kläder nu och trodde i mitt stilla sinne att jag skulle få ny energi när jag såg hur fint det blev i garderoberna+byrån och bli super posetiv och storstäda hela rummet. Jag har tröttnat. Nu ser det ÄNNU värre ut, om jag inte har garderobsdörrarna öppna och drar ut alla lådor på byrån så att man ser hur fint vikta kläderna ligger där, det känns värt när hälften av mina kläder, mina föredettakläder faktiskt, ligger utspridda, ovikta över hela, ja, hela, mitt golv. Det ser ut som en heltekcningsmatta av skrikiga färger och fleace. Jag äger 6 stycker felacetröjor och jag tycker ala 6 är jättefula.

Jag har sorterat papper också, skolpapper, hade 5 exemplar av ett sorts engelskahäfte och 3 av ett annat. Känns värt. Jag hoppas att ulf får betala för allt han trycker upp med skolan kopiator. Om jag har tur och fallet är så, har jag garranterat ruinerat min engelskalärare och förhoppningsvis tvingat honom att sälja sin bostad för att ha råd med mat och frissör. Jag vet attt han inte spenderar pengar på sistnämnda, därför jag la till det.

(Jag önskar inte min engelskalärare ett liv på gatan, jag överdrev en smula, jag vill bara se honom lida, såsom han torterat mig genom terminen, snart är den slut, då ska jag klippa av hans hästsvans och fästa på vårat flak)

Jag måste städa, annars skjutsar inte mamma mig i morgon. Alltid finns det en hållhake.

Jag har sarremärken i solbrännan.


Du är född ur en kråka.

Jag har varit med om ngt sjukt. Jag har stått naken framför en kvinna som med hjälp av en elektrisk minidamsugare med blomsprutemunnstycke sprayade brun färg på mig. Jag hade vita och babydollrosa pappersstring på mig under tiden. Den som tar sig tid att designa engångsstringtrosor av papper med en rosa kant, bör skaffa sig en hobby. En annan hobby.

Imorgon är det studentskiva. Måste städa mitt rum så att mamma skjutsar upp mig till skopunkten. Måste köpa guldskor. Utan horhögstielttklack.

Jag och Sanne firar 5 år i år. <3

RSS 2.0